fredag 30 april 2010

Retsticka

Thomas försöker att reta upp Sune lite. Thomas vill busa men Sune är lite slöare och tycker i regel att det är skönast när det är lugnt och tyst.

Påsproblem

Åkte hem på lunchrasten i veckan och möttes av Thomas som hade klätt på sig. Det är bland det roligaste jag sett och vi var snabba och filmade det hela. Han måste ha busat med denna plastpåse och på något sätt lyckats trä fast den. Det var lite otäckt med tanke på att det kunde ha slutat illa men som tur var så gick det bra. Ska vara noga med att inte lämna påsar framme längre. Kolla in filmen och titta så nöjd han ser ut. Det ser inte ut som om han är bekymrad alls utan bara gillar läget.

Sune

I förrgår var vi på återbesök hos veterinären med Sune. Han har faktiskt blivit mycket bättre. Fick veta att hans svampinfektion på kroppen är orsakat av Malassezia. Tydligen rätt vanligt på Devon Rex. Nu har vi en plan för hur vi ska försöka hålla detta i schack men som jag förstått det så får man nog räkna med att det är kroniskt. Om man inte behandlar kan det dock vara ganska jobbigt för katten med klåda och sveda. Känns himla bra att få veta vad han har. Vad gäller foderallergin så är det bara att fortsätta ge honom hans allergimat. Fick, till min stora glädje, tag på blötmat hos veterinären. Det känns bra att kunna ge honom lite gourmetmat någon gång ibland. Enda negativa var ju priset. 22 kronor för en liten burk på ca 75g. Ufff...

torsdag 22 april 2010

Nuläge

Thomas mår nu prima. Allt blev bra efter penicillin-kuren.

I måndags påbörjade vi andra och sista kuren av medecin för Sune och jag tycker att han blivit lite bättre men det är nog ändå marginellt. Hans tillstånd går ju lite upp och ner annars också. Vi ska på återbesök hos Djursjukhuset nästa vecka för att veterinären ska få fortsätta sin undersökning. Det blev negativt besked på atopi-allergi-testet vilket innebär att han mest troligt är foderallergiker. Det är mindre bra men å andra sidan mår han hyfsat bra när han får Royal Canins Hypoallergenic-foder. Det som är jobbigt är att detta foder är väldigt, väldigt dyrt och endast finns att köpa hos Djursjukhuset i Gammelstan eller andra större veterinärstationer. Det hade ju varit betydligt enklare och billigare ifall kissarna hade kunnat äta av samma foder men det är bara att gilla läget.
Jag hoppas att besöket till veckan kan föra oss framåt vad gäller svampinfektionen Sune har. Om vi skulle få bukt med detta är det bara foderallergin kvar. Jag är dock inte så hoppfull då den här typen av problem verkar vara ganska komplext.

torsdag 8 april 2010

Ser bra ut!

Nu är det 2 dagar sedan Thomas fick sin sista pencillinkur och än så länge ser det bra ut. Jag tycker nog att det är lite hårt fortfarande på höger sida om pungen men jag håller det under uppsikt för att se vad som händer.

I söndags påbörjade vi medicinering även för Sune. Sune har under lång tid haft vissa bekymmer med utslag och klåda på kroppen. Nu har vi fått en medicin att försöka bekämpa den svampinfektion han har. Vad vi vet har Sune svampinfektion och mest troligt även någon sorts allergi. Vi väntar på svar om han har allergi mot någon atopi och om han inte har det så måste vi försöka undersöka om han har foderallergi. Det är tydligen lättare sagt än gjort att hitta svar på det senare. Jag hoppas det är en atopi-allergi för då kan man tydligen framställa vaccin för det.