tisdag 28 september 2010

Sommarmys

Imorse fick jag skrapa rutorna på bilen för andra gången denna höst och solrosorna har frysit och slokar. Då kan man ju titta på dom här bilderna och känna en stark längtan tillbaka till värmen.



onsdag 8 september 2010

Vackra Thomas!

Bild efter 4 badningar



Förhoppningsvis kommer han få mer päls på de kala områdena. Det är bra för då har svampen svårare att sprida sig.

Katterna och maten.

Eftersom Sune är foderallergiker får han ett speciellt foder som heter Hypoallergenic (Royal Canin). Eftersom detta foder är väldigt dyrt vill vi inte att Thomas ska äta detta utan han får vanligt foder (Siamese från Royal Canin). Att dom äter olika foder medför en del problem. Vi kan inte ha Thomas mat framme för Sune får absolut inte äta av denna eftersom han blir sjuk och eftersom Thomas inte ska äta av Sunes mat så kan vi inte heller ha denna mat framme. Detta innebär att vi måste hem varje lunch för att ge katterna mat och det är ju lite besvärligt ibland. Jag har nu hittat en helt underbar produkt på nätet och har en idé. Om man bygger 2 små hus i trä (just lagom storlek för en katt att rymmas i) och monterar fast PetPorte på dessa (se bilden och beskrivning nedan). Sen ställer man matskålarna i husen och en dörr programmeras för Sune och den andra för Thomas. Våra katter är chipmärkta och kan alltså programmeras för dörren.

Det är bara ett problem. Vi behöver ju 2 luckor och en kostar 1500kr. Känns lite dyrt men det kan ju vara värt det.


Denna är alltså egentligen tänkta att monteras på ytterdörren när man har katt som vistas både ute och inne. Den chipmärkta katten programmeras för luckan och när den kommer nära så öppnas luckan automatiskt och kan gå ut och in som den vill. Kattluckan programmeras så att den enbart öppnas och stängs för den katt som den är programerad till.

Sune behöver banta.



Sune behöver faktiskt gå ner i vikt vilket man kan ana på denna bild. Han väger idag 4,6 kg och vi hoppas få ner honom några hekto. Det är svårt att "banta" katter så det är bättre att dom aldrig hamnar i den sitsen men nu är det som det är och vi måste göra ett försök. Han riskerar att få sjukdomar relaterade till övervikt om vi inte lyckas.

torsdag 2 september 2010

NYTT HUS!

SUNE VAR SNABB OCH SATTE SIG FÖRST


HUR FÅR MAN UT HONOM?


KANSKE KAN JABBA LITE SÅ HAN DRAR


ELLER SÅ TAR JAG HONOM GENOM SKORSTENEN