tisdag 15 februari 2011

Lite bus-mys framför den värmande gjutjärnsspisen.

Nu har värsta kylan för vintern grepp om oss här upp i norr. Vi har haft -34 två nätter på raken och eldar för fullt i järnspisen på kvällarna vilket behövs när temperaturen även sjunker inomhus. Det uppskattas verkligen av alla familjemedlemmar.




fredag 11 februari 2011

Sovdags.


Inte den bästa bilden då det är så mörkt och dålig kamera (I-phone) men kul iallafall. Så här ser det ut varje kväll när vi ska sova. Katterna ligger "tåget" på mina ben. Det är ganska tungt med 10 kilo katt på benen när man ska sova, men väldigt, väldigt mysigt!!! :-D

onsdag 9 februari 2011

Thomas tomte-mördaren!

Denna jul upptäckte vi att Thomas gillar tomtar. Eller rättare sagt så gillar han dom så mycket att han tuggar sönder dom. Det började med att han kom släpandes med en tygtomte från övervåningen samma dag som vi julpyntat.
Denna tygtomte fick en bättre plats i hemmet så Thomas gav sig på en annan lite större tomte. Tyvärr fick tomtenissen huvudet avslitet så det vara bara ta fram nål och tråd.

måndag 7 februari 2011

En nyvaken och något purken Sune!


Så underbar bild, hahaha.

Kattens ålder!

Tydligen är Thomas i 20-årsåldern och Sune runt 45 vilket stämmer rätt bra faktiskt. Thomas är väldigt aktiv och gillar all uppmärksamhet han kan få medans Sune helst ligger i soffan och slumrar framför TV:n. :-D

Kattens ungefärliga ålder jämfört med människans:

Kattens ålder - Människans ålder
6 månader - 10 år
8 månader - 13 år
1 år - 15 år
2 år - 25 år
4 år - 40 år
7 år - 50 år
10 år - 60 år
15 år - 75 år
20 år - 105 år
30 år - 120 år

fredag 4 februari 2011

Snälla... jag vill leka!

Thomas försöker få Sune på lekhumör men det går inte så bra.

Mattan är min!

Sune älskar tyger i alla former och blev väldigt nöjd när jag kom hem med denna matta. Ser ut som han inte tänkt släppa den i första taget!

torsdag 3 februari 2011

Umeå i vår!

Nu är Thomas anmäld till kattutställning i Umeå i April. Det ska bli kul att prova igen samt att få träffa våra "katt-bekanta". Ska även bli kul att få åka iväg och göra något helt annat. Just nu går allt på rutin och inget speciellt är på G så det här ska bli spännande.

Kanske man ska slå på stort och investera i lite kattuställningsmaterial. Katterna ska ju presenteras på ett speciellt sätt och då kan man behöva lite prylar för att förstärka vissa egenskaper hos katten. Bl.a. så brukar dom vana utställarna använda sig av silikon för att få pälsen mer glansig och livfull. Siamesen är, tack och lov, ganska enkel att preparera inför utställningar. Det är annat med dom långhåriga raserna som kan ta timmar att göra i ordning.