tisdag 29 maj 2012

KATTUTSTÄLLNING SKELLEFTEÅ

Nu är det dags igen. Välkommen till Skellefteå för att titta på Thomas och alla andra fina katter!

FORTSÄTTNING SUNES PROBLEM

Vi åkte för ungefär en vecka sedan till veterinären och tog blodprov för att ta reda på varför han varit hängig och ätit dåligt senaste tiden. Vi upptäckte då att Sune har en del tandsten och inflammerat tandkött så det verkar vara det som plågat honom. Nu har han ätit pencillin i en vecka för att dämpa inflammationen och han är mycket, mycket piggare. Han är faktiskt som en ny katt vilket är helt underbart. Nu har vi bokat in tid för att ta bort tandstenen så förhoppningsvis så fortsätter han vara så här välmående som han är nu.

KATTER OCH LÅDOR

Sune försöker klämma ner sig i en alldeles för liten låda

onsdag 16 maj 2012

SUNES KNÖL

Har just precis fått glädjande besked från veterinären att Sunes knöl inte visar några tecken på att vara tumör. Vilket glädjande besked!! Det är däremot tecken på hematom (blåmärke) som kan komma från cysta i juvret eller som sitter fritt i huden.

Nu återstår dock att komma på varför Sune varit så himla trött sista 3 veckorna. Han sover i princip konstant och hinner inte ens äta upp sin dagliga matranson. Den har gjort att han tappat lite i vikt och det är ju lite märkligt eftersom han normalt sett alltid tycker att han får för lite mat. Jag har bokat en ny tid hos veterinären för att ta blodprov för att se vad det kan visa.

måndag 14 maj 2012

UTSTÄLLNING SÖNDAG

Igår fick Thomas certifikat, beröm för sin profil, sin stora kropp och långa ben. Vi hade samma domare som Loch Lomond så vi hade ingen chans att nomineras vidare till panelen. Loch Lomond vann panelen även igår vilken inte var speciellt förvånande. Dagens höjdpunkt var att huskatten Missan även denna dag skötte sig exemplariskt och blev även Best In Show för sitt temperament och sin fina päls och allmänna kondition.

lördag 12 maj 2012

UTSTÄLLNING LÖRDAG

Efter dagens utställning fick Thomas certifikat och blev även nominerad till panelen av domare Yan Rocha Folch så jag är mer än nöjd. Panelen vanns av snygga superkatten Loch Lomond. Dagens bästa var att huskatten Missan blev Best In Show på sin första utställning någonsin.

torsdag 10 maj 2012

onsdag 9 maj 2012

KNÖLAR UNDER MAGEN

För Sune går det inte så bra. Jag har hittat en knöl, stor som en ärta, under en av hans bröstvårtor. Var till veterinären förra veckan som tog lite vävnadsprover som nu är skickade till lab. När jag var hos veterinären så kände vi också att han har små, små knölar även på några av de andra bröstvårtorna.
Nu ska vävnadsproverna undersökas för att dom ska avgöra vilken typ av celler som knölen innehåller. Det kan t.ex. vara tumörceller eller kanske fettceller. Risken är väl ganska stor att han har fått juvertumörer så nu väntar vi på provsvaren för att få ett besked.
Det känns såklart jättejobbigt. Det känns även väldigt typiskt att just Sune drabbas eftersom han redan har så många fysiska problem men det kanske också är en anledning till att allt drabbar honom. Han har ett nedsatt immunförsvar och det är väl därför han har alla problem han har.
Nu är det bara vänta och se vad resultatet visar. Det kan ju faktsikt vara en vanlig, ofarlig fettknöl också.

tisdag 8 maj 2012

UTSTÄLLNING PÅ GÅNG

Nu är det nedräkning. Till helgen ska Thomas ställas ut på Speedcats utställning i Sollentuna Rackethall. Öppet för besökare 1000-1800 lördag och söndag. Nu är det ett tag sedan vi var på utställning så det ska bli kul att gå igen. Jag är lite nervös för jag ska flyga med Thomas från Luleå till Stockholm och då måste han sitta i en bur som inte är speciellt rymlig. Thomas gillar inte att sitta i transportväskor och liknande så jag är rädd att det blir en jobbig resa.
Jag har köpt en ny transportväska till honom som ska vara bra när man flyger (med tanke på alla regler vid handbagage). Den som de flesta flygbolag rekommenderar är Sherpa-bag. Den verkar vara av vädligt fin kvalité men vad hjälper det mot gnälliga katter.

söndag 6 maj 2012

TITEL

Thomas var med i senaste numret av Våra Katter. Hans senaste och nuvarande titel är Grand Internationell Premier.