onsdag 31 mars 2010

Kastrering med komplikationer.

I torsdags 100325 hade vi semester och åkte till Gammelstads Djursjukhus och kastrerade Thomas. Det tar ca en och en halv timma att åka till Gammelstad och Thomas tyckte det var lite jobbigt. Det går bättre att åka bil med honom när det är mörkt ute.
När vi skulle hem hade han fått en uppvakningsspruta och han var rätt energisk faktiskt. Han satt i sin bur i bilen men tyckte inte detta var kul och försökte bita och klösa sig ut samt gjorde några "krokodil-rullningar". Det var lite jobbigt eftersom man vet att hans sår säkert blir än mer irriterat. Nåja, till slut kom vi hem och det var skönt. Blev soffläge ett par timmar framför tv:n för att koppla av.

Nu har det gått några dagar sedan operationen och i lördags märkte vi att pungen var lite svullen på ena sidan och ganska hård. På söndagen var det ännu värre och igår morse hade såret öppnats sig och det blödde och det rann lite vätska. Ringde Djursjukhuset igår morse som ordnade recept på antibiotika och smärtstillande. Fick tag på en krage och nu har Thomas hunnit få 3 omgångar med pencillin och är redan mycket bättre. Svullnaden och hårdheten har lagt sig och tack vare kragen kan han inte slicka där bak. Han är mycket piggare också.

Som jag förstått är det väldigt ovanligt med komplikationer efter kastrering på hankatter men det händer ibland. Jag hoppas allt blir bra när pencillin-kuren är över.

fredag 26 mars 2010

Myyyysigt!

Sune och Thomas älskar att vara i stugan vilket detta är ett bildbevis på. Denna lördagsmorgon hoppade kissarna upp på diskbänken för att kunna sitta nära köksbordet (antar att dom ville kolla så att dom inte missade några godbitar). Efter frukost och några omgångar Yatzy så filmade vi denna fina stund. Observera den sköna musiken i bakgrunden som så passande spelades på radion just då.

Bus, bus, bus...

Thomas är under bäddmadrassen och Sune ovanpå. Det ser rätt kul ut!

Konstig grej...

Thomas undrade rätt länge över den här elkabeln. Kunde inte bestämma sig om den var farlig eller inte.

Lådbus

Att en liten kartong kan ge sån glädje. Denna har legat på golvet i flera dagar nu och det busas en hel del med den fortfarande.

onsdag 24 mars 2010

Stefan


Här är ett fantastiskt kort taget av en kompis som jag vill dela med mig av.

onsdag 17 mars 2010

Apport!

Thomas älskar sin råtta och vill så gärna att man ska kasta den så att han får apportera.

tisdag 16 mars 2010

Stugtider


Nu är det stugan som gäller för hela slanten på ledig tid. Här är en härlig bild på Stefan som är ute och kollar läget. Alla våra katter är och har varit innekatter men när vi är i stugan får dom vara ute. Dom är bara ute på sommaren men på våren, när det blir lite varmare, brukar dom vilja gå ut en liten stund.
Stefan är väl kamouflerad föresten! :-)

måndag 8 mars 2010

fredag 5 mars 2010

Hur kan....


Stefan sova i denna ställning? Huvudet är under kroppen och jag har funderat på varför han la sig så här. Det har bara hänt denna gång och jag gissar att han tyckte vi väsnades för mycket eller så hade han kanske ont i huvudet. Vi får aldrig veta men det är en himla kul bild i allafall.

torsdag 4 mars 2010

En äkta present



Dom här bilderna är ju heeelt underbara. Presentkartongen låg och skräpade på golvet och Stefan tog sats och på nåt sätt gled in i den med fart. Sen låg han där och tittade på oss för att på något sätt visa vad uppfinningsrik han var. Vi tog några kort och han ser ut att trivas riktigt bra med uppmärksamheten han fick.

Sune är kär



Jag har en kompis som äger en stor blandrashund som heter Seven. Seven är rädd för katter och undviker dom så gott det går genom att t.ex. undvika ögonkontakt. Detta är något som katterna verkligen älskar. Det bästa man kan göra för att bli kompis med en katt är att ignorera den totalt.

Sevens beteende har gjort att Sune typ har blivit kär i honom. Varje gång dom kommer och hälsar på blir Sune alldeles till sig och går fram till honom och ska ta på honom, nosa och t.o.m. lägger sig på rygg och blottar magen. (Vilket för katter är en invit/inbjudan för fortsatt vänskap). Det är så roligt att titta på och med tanke på hur sura våra katter har varit på andra hundar så är det väldigt förvånande när det är helt annorlunda just med Seven.

Vatten


Sune gillar att dricka på alla ställen utom från vattenskålen. Dricker ofta direkt ur kranarna eller som på bilden direkt ur glasen. Han har något konstigt hyss för sig också då han puttar omkull alla vattenglas som står framme. Han lägger nosen mot glaset och puttar tills det välter omkull. Lite irriterande... Det är lustigt för han låter alla andra glas vara ifred när det är annat innehåll än vatten.

Jag antar att han välter glaset för att han vill dricka upp vattnet och tror det blir lättare om han välter det...

Mys


Korven är nöjd över att få vara inne igen i värmen samt få uppmärksamhet och god mat.

Korven


Förra vintern fick vi genom www.ellaskatthus.se nys om en hemlös katt som sprang runt i ett bostadsområde och försökte komma in i olika hus för värme och närhet. Ingen ville veta av honom och vi åkte 14 mil för att hämta honom. Målet var inte att vi själva skulle ta hand om honom utan att ta hem honom och sen försöka hitta ett nytt hem. Vi bor i villa och delade av huset med nätdörrar så att inte våra katter skulle börja slåss med den nya. Han mådde relativt bra när vi fick honom. Vi åkte till veterinären efter någon vecka och han öronmärktes samt veterinären tog bort en del tandsten. Han fick även en avmaskningskur då vi hittade några läskiga kryp i rumpan på honom. Hans päls var lite matt och mjällig samt han hade ett litet sår på låret men han återhämtade sig ganska fort.
Vi blev snabbt förälskade i honom och han fick namnet Korven. Vi ångrade oss och tänkte faktiskt att han skulle stanna hos oss för evigt men tyvärr misslyckades våra försök att förena Korven med Sune och Stefan. Det var jättetråkigt men vi hittade en annan lösning till slut. Min mamma och hennes sambo bestämde sig för att deras gamla kattgubbe behövde en kompis och tog över honom. Nu bor han på landet och kan gå ut och in som han vill och har en bra kattkompis som hetter Gubben. Vi är så glada att Korven fick ett ännu bättre hem än vad vi skulle kunna ge (bor centralt och kan inte ha utekatt p.g.a. riskerna) samt att han fortfarande är kvar i vårat liv.

onsdag 3 mars 2010

Kastrering

Oj oj oj. Imorse hade någon av katterna kissat på golvet. Jag antar förstås att Thomas blivit könsmogen och nu börjar markera revir. Inte bra!!!
Jag har idag beställt tid för kastrering som blir så tidigt som det bara går. Tidigast man kan kastrera är vid 6 månaders ålder och vi fick tid 100325 vilket innebär att Thomas då är 6 månader och 4 dagar. Jag hade hoppats kunna dra ut på tiden lite mer för att hålla dörrarna öppna för ev. parning. Våra Devon Rex hade vi aldrig problem med och kastrerades först vid 9 månaders ålder. Tydligen är det väldigt olika på olika raser och individer hur dom reagerar när dom blir könsmogna.

måndag 1 mars 2010

Apportera


Alla som känner till siamesen är vet att den ofta apporterar. Just nu är det Thomas favoritsysselsättning. Han apporterar helst sin stora leksaksråtta men om den är borta tar han vad han hittar. Kan vara allt från raggsockor till tröjor. Det är ett perfekt tidsfördriv när man sitter i soffan och dumtittar på tv. Han kan hålla på i timmar faktiskt.