onsdag 31 mars 2010

Kastrering med komplikationer.

I torsdags 100325 hade vi semester och åkte till Gammelstads Djursjukhus och kastrerade Thomas. Det tar ca en och en halv timma att åka till Gammelstad och Thomas tyckte det var lite jobbigt. Det går bättre att åka bil med honom när det är mörkt ute.
När vi skulle hem hade han fått en uppvakningsspruta och han var rätt energisk faktiskt. Han satt i sin bur i bilen men tyckte inte detta var kul och försökte bita och klösa sig ut samt gjorde några "krokodil-rullningar". Det var lite jobbigt eftersom man vet att hans sår säkert blir än mer irriterat. Nåja, till slut kom vi hem och det var skönt. Blev soffläge ett par timmar framför tv:n för att koppla av.

Nu har det gått några dagar sedan operationen och i lördags märkte vi att pungen var lite svullen på ena sidan och ganska hård. På söndagen var det ännu värre och igår morse hade såret öppnats sig och det blödde och det rann lite vätska. Ringde Djursjukhuset igår morse som ordnade recept på antibiotika och smärtstillande. Fick tag på en krage och nu har Thomas hunnit få 3 omgångar med pencillin och är redan mycket bättre. Svullnaden och hårdheten har lagt sig och tack vare kragen kan han inte slicka där bak. Han är mycket piggare också.

Som jag förstått är det väldigt ovanligt med komplikationer efter kastrering på hankatter men det händer ibland. Jag hoppas allt blir bra när pencillin-kuren är över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar