fredag 29 april 2011

BASTUBAD

Vi passade på att elda upp bastun på eftermiddagen och lämnade dörren öppen. Självklart hittade katterna dit ganska snabbt när temperaturen började höjas.


STUGAN

Vi spenderade delar av vår påskhelg i vår stuga och katterna tyckte det var kanon.  Mycket lek och mys och även lite spring utomhus. Helt underbart!

torsdag 28 april 2011

torsdag 21 april 2011

BIS UMEÅ 2011


Ett av priserna när Thomas vann BIS i Umeå på kattutställningen var att man fick fotografera honom hos en fotograf. Det var inte det lättaste då Thomas var ganska less vid det här laget men fotot blev ju helt okej iallafall.

VIKA TVÄTT

Thomas ÄÄÄLSKAR att vika tvätt. Han försöker hjälpa till på bästa sätt.


TRÖTT

Detta är dagen efter utställningen i Umeå och Thomas är dödstrött!! Klas försöker få honom att prata för han har så underbar "morgonröst". Hesare än "hesa Fredrik".

tisdag 19 april 2011

Utställningen i Umeå

Ja... vi var ju som sagt på kattuställning i Umeå förra helgen vilket var både kul och spännande. Vi deltog både på lördagen och söndagen och tävlade om certifikat båda dagarna. I kattutställningsvärlden ska man bl.a. samla på certifikat för att kunna ta olika titlar och komma högre upp i "rangordningen".
Eftersom detta är vår andra utställning har Thomas 2 certifikat sedan tidigare och om vi skulle lyckas få minst ett certifikat till i Umeå så skulle han få sin första titel. Vad vi inte visste/trodde var att det skulle gå så mycket bätre än så.

På lördagen lyckades han få sitt (totalt) tredje certifikat och fick titeln Premier vilket var jättekul. Då hoppar han upp ett snäpp i rangordningen och tävlar i en högre klass.

På söndagen gick det ännu bättre. Han fick först sitt fjärde certifikat vilket var kanonkul men han blev även nominerad till panelen (finalen). I panelen vann han även där och blev för första gången Best in Show (BIS). Det var fantastiskt kul och nu börjar jag få blodad tand och har redan börjat planera hur han ska ställas ut i sommar.

Han är anmäld till Solkattens kattuställning i Skellefteå i början på Juni och om han lyckas ta ett certifikat där så måste vi (enligt reglerna) ställa ut honom utomlands nästa gång. Det innebär att vi siktar på Norge och kanske, kanske blir det Tromsö i slutet av Juni. Det är mycket som ska klaffa och än så länge får vi avvakta beslut om att åka dit. Jag hoppas :-)

torsdag 14 april 2011

SÄLLSKAP


Tänk om man fick ta med katterna på jobbet. Thomas var rätt sugen att följa med idag när jag var hem på lunchen.

SOVDAGS


Som vanligt när vi skulle sova igårkväll parkerade katterna på mina ben. Men innan Thomas la sig gick han och hämtade sina råttkompisar och placerade på Klas ben. Han tyckte nog Klas blev lite ensam.

måndag 11 april 2011

UTSTÄLLNING 2011

Ja nu har vi då äntligen varit på våran andra uställning någonsin. Det gick över förväntan och Thomas blev för första gången Best In Show! Kolla in kortet och se så stolt han är, ;-)

Kommer skriva lite mer utförligt om helgen som har varit vid ett annat tillfälle.

måndag 4 april 2011

UTSTÄLLNING

Nu är det äntligen dags. Vi ska åka på ytterligare en kattutställning med Thomas. Jag har sett fram emot det jättelänge så det ska bli kul. Denna uställning är i Umeå nu till helgen (9-10 april) och vi håller på att förbereda som bäst med att checka av alla grejor och fixa med boende. Ska låna pappas husvagn och bo på campingen vilket blir mysigt.
Jag hoppas det går lika bra på denna utställning som den förra för då får Thomas sin första titel. Håll tummarna!