tisdag 19 april 2011

Utställningen i Umeå

Ja... vi var ju som sagt på kattuställning i Umeå förra helgen vilket var både kul och spännande. Vi deltog både på lördagen och söndagen och tävlade om certifikat båda dagarna. I kattutställningsvärlden ska man bl.a. samla på certifikat för att kunna ta olika titlar och komma högre upp i "rangordningen".
Eftersom detta är vår andra utställning har Thomas 2 certifikat sedan tidigare och om vi skulle lyckas få minst ett certifikat till i Umeå så skulle han få sin första titel. Vad vi inte visste/trodde var att det skulle gå så mycket bätre än så.

På lördagen lyckades han få sitt (totalt) tredje certifikat och fick titeln Premier vilket var jättekul. Då hoppar han upp ett snäpp i rangordningen och tävlar i en högre klass.

På söndagen gick det ännu bättre. Han fick först sitt fjärde certifikat vilket var kanonkul men han blev även nominerad till panelen (finalen). I panelen vann han även där och blev för första gången Best in Show (BIS). Det var fantastiskt kul och nu börjar jag få blodad tand och har redan börjat planera hur han ska ställas ut i sommar.

Han är anmäld till Solkattens kattuställning i Skellefteå i början på Juni och om han lyckas ta ett certifikat där så måste vi (enligt reglerna) ställa ut honom utomlands nästa gång. Det innebär att vi siktar på Norge och kanske, kanske blir det Tromsö i slutet av Juni. Det är mycket som ska klaffa och än så länge får vi avvakta beslut om att åka dit. Jag hoppas :-)

2 kommentarer:

  1. Oooh vad roligt! Då måste jag komma och se er i Skellefteå!

    SvaraRadera
  2. JAAA!! Vad kul.. det får du jättegärna göra!

    SvaraRadera