måndag 2 januari 2012

PROMENAD MED KATT

En film från i somras. Känns som det var väldigt längesen. Thomas var fantastiskt duktig i kopplet. Ett bevis på att det faktiskt går att rasta katt i koppel.

2 kommentarer:

  1. Så imponerande!
    Har ni gjort något speciellt för att få honom så duktig eller är han bara en naturligt mästare?
    Om ni har något knep så dela gärna med er, behöver all hjälp jag kan få ... ;)
    Hälsningar,
    Sofi

    SvaraRadera
  2. Hej Sofi!
    Thomas har det nog i blodet så att säga, för han lärde sig efter ett par gånger vi hade varit ute i skogen. Läs lite mer om det i mitt inlägg från den 31/8.
    Ett par tips är iallafall:
    Jag tror att det är viktigt att inte dra i kopplet när man vill framåt utan hellre locka på katten för att den till slut förstår att den ska komma. (Lättare sagt än gjort såklart beroende på vad det är för individ):-).
    Använd ett långt flexikoppel eftersom det är smidigt och inte stör så mycket.
    Jag tror även det kan vara smart att välja en miljö där katten aldrig varit tidigare och att det inte är så mycket som kan skrämma, alltså så lite andra människor och djur som möjligt. (Gäller iallafall för Thomas). Han har lättare att fokusera på att bara följa om inget stör honom.
    En positiv inställning! Har du sett programmet "Mannen som talar med hundar" så har du sett hur djuren påverkas av hur vi tänker och beter oss.
    Ge heller inte upp för tidigt. Tålamod är bra. Jag fick hålla på några gånger och vänta en hel del emellanåt för att saker ska undersökas och lyssnas på.
    Lycka till!

    SvaraRadera