onsdag 31 augusti 2011

PROMENADER


Jag har alltid haft en plan att försöka lära katterna att gå i sele men jag har aldrig riktigt lyckats. Vi har varit ute med katterna några gånger här i skogen bakom vårt hyreshus men det har varit lite trist för katter är ju som katter alltid är.... lite egensinniga och gör som dom själv vill. Jag har försökt locka och pocka för att få katterna att följa med men icke... tills för några dagar sedan! Jag tog ut Thomas själv i selen och så gick jag lite sakta och lockade på honom och helt plötsligt gick vi tillsammans i ganska bra tempo. Han följde efter precis som en hund. Jag har hört att siamesen ska vara ganska lätt att lära gå i koppel och det är verkligen sant. Så nu har vi även vart ute med båda två för att få Sune att ta efter samma beteende och det har gått ganska bra. Sune har inte så bra tempo som Thomas men han kommer efter... sakta men säkert.

LÄGENHET

Som jag nämnde tidigare har vi flyttat och bor just nu tillfälligt i Stockholm. Här har vi en lägenhet som är väldigt mycket mindre än huset hemma. Jag trodde det skulle bli problem för katterna att bara ha sån liten yta att vistas på men det går relativt bra. Det märks mest på Thomas att han blir lite frustrerad för jag upplever honom lite mer uttråkad än annars. Vi försöker busa lite extra och ta ut dom i sele en eller ett par gånger i veckan. Sen har vi också köpt ett gigantiskt klätterträd. Det tar upp ganska stor yta i lilla lägenheten men vad gör man inte för katterna. :-)

Haha... dom ser ju för roliga ut!

måndag 29 augusti 2011

SORK-FEST

Jag har ju glömt skriva om sork-festen som katterna haft i sommar. Det är ju som bekant sork-år i år och i skogen/marken där vår stuga ligger har det verkligen kryllat av dom. På 3 veckor förde vi protokoll och pinnade varje sork dom tog. Det blev en hel del och bilden visar vem som korades till sommarens bästa jägare.


torsdag 25 augusti 2011

UPPDATERING SUNES HÄLSA

Igår var vi till veterinären för ett återbesök. Vi fick prata med en väldigt kunnig veterinär som hade svar på alla frågor. Så skönt! Han lyssnade på Sunes lungor och hjärta och till vår glädje tyckte han det lät väldigt bra. Vi har varit lite orolig att hans astma-liknande tillstånd försämrats sedan 1 år tillbaka men det verkar inte så. Vi har även varit lite oroliga för hans allmäntillstånd eftersom han är så väldigt trött/lat. Sover mest hela dagarna och vill inte hitta på något bus. Veterinären berättade att det inte är så ovanligt att katter kan bli väldigt trötta när dom äter kortison. Eftersom Sune mår relativt bra i dagsläget ska vi prova att minska dosen kortison till hälften så att han bara får ett halvt piller varannan dag istället för ett helt piller varannan dag. Jag hoppas verkligen han blir lite piggare och  i framtiden kanske vill busa med Thomas någongång ibland. Veterinären tog även blodprov som vi får svar på om några dagar. Detta för att han bl.a. vill kontrollera så han inte har problem med blodsockret.
Sune är tydligen inte så överviktig heller som vi har trott. Han är ju väldigt rund men det är tydligen inte så mycket fett utan han är lite kortison-svullen så vi behöver inte banta honom så väldigt mycket. Veterinären sa att det skulle räcka om vi fick ner honom 0,4kg. Det känns ju faktiskt inte som en omöjlig uppgift (även om det är svårt att banta katter och dessutom katter som går på kortison).

måndag 15 augusti 2011

SOMMAR

Thomas tyckte det blev lite för varmt och la sig i buskaget istället.

SUNE SOLAR



Sune myser också på bryggan. Jo.. jag vet att han är lite väl rund, men nu är det vardag igen efter semestern så nu är det bantar-mängd på fodret.

torsdag 11 augusti 2011

SOL OCH BAD


På vår semester hann vi med att bygga en brygga på vår strand. Den har vi verkligen kunnat njuta av eftersom vädret varit gudomligt denna sommar. Thomas ser ut att gilla läget.

onsdag 10 augusti 2011

SEMESTER

Vi har tillbringat nästan hela vår semester i vår stuga till kattgubbarnas glädje. Det är nämligen sorkår i år och i skogen där vår stuga ligger kryllar det av sorkar. Ingen av våra katter har någonsin lyckats fånga någon mus eller sork under tidigare somrar men detta år.... ojojojoj...
Sune var först och tog den första sorken ungefär 15 minuter efter att vi anlänt till stugan. Lite svårt att se på bilden kanske hur nöjd han är men det var väldigt kul när han bar in sin fångst och la på golvet. Tror han var väldigt stolt!

måndag 8 augusti 2011

UTSTÄLLNING ARENDAL, NORGE

Vi startade vår semester med att åka raka spåret till Arendal i Norge för utställning av Thomas. Det var en lyckad tripp både för utställningsresultaten men även i övrigt. Arendal var väldigt vackert med fin natur och fina byggnader. Det finns ganska många äldre trähus som är helt målade i vitt och väldigt vackra.

På uställningen på lördagen skötte sig Thomas riktigt bra. Han har varit lite nervös tidigare och kanske inte visat upp sin bästa sida men p.g.a. att vi fick visa honom för domaren allra först av alla så var han väldigt avslappnad. Thomas fick till vår stora glädje sitt certifikat och blev även nominerad till panel. Eftersom han fick certifikat så tog han automatiskt titeln Internationell Premier. Nästan full pott!

På söndagen var inte Thomas lika avslappnad som lördagen. Det beror förmodligen på att det var väldigt mycket dofter i lokalen och kanske på att han hade tröttnat. Det gick bra iallafall för han fick sitt certifikat, blev nominerad till panelen och blev slutligen Best In Show.

torsdag 4 augusti 2011

UTSTÄLLNINGEN I SKELLEFTEÅ


Det blev bara en utställningsdag i Skellefteå eftersom Thomas lyckades kamma hem ett certifikat på lördagen. Det innebar att vi blev stoppade för fortsatta utställningar i Sverige och måste därför utomlands nästa gång.

måndag 1 augusti 2011

VAD HAR HÄNT?

Nu har det gått ett tag sedan sista inlägget och det finns en hel del att skriva om. Ska ta mig tid inom kort att berätta om det senaste i gubbarnas värld. Vi har hunnit avverkat en flytt till huvudstaden, 2 utställningar, semester och äventyr på landet. Höjdpunkten har såklart varit semestern vilket inneburit nästan total frihet och helt underbart väder.