söndag 30 oktober 2011

torsdag 27 oktober 2011

THOMAS FRÄSER

Det går att trissa upp Thomas, med hjälp av råttan, så att han till slut fräser. Oj vad förvånad jag blev första gången det hände. :-)

onsdag 26 oktober 2011

LEK MED KATT

Det är lika kul varje dag man kommer hem från jobbet. Thomas blir verkligen superglad och kör med samma procedur varje gång. Han vill busa och den roligaste leken just nu är att jag ska jaga honom. Han tittar på mig väldigt intensivt, gör en konstig jamning och så springer han antingen upp på soffan eller i badkaret (!). Eftersom vi bor väldigt litet för tillfället är det inte så långt däremellan. Jag gör mig så stor jag kan genom att sträcka ut händerna åt sidan och stirrar lite lekfullt på honom och sen är det bara springa efter. Han sladdar runt på klickgolvet och jag följer efter. Det är fantastiskt kul och eftersom han är väldigt mycket snabbare än mig så låtsas han göra sig långsammare efter ett tag så att jag ska komma ikapp och kunna ta honom. Han spinner frenetiskt under hela tiden vi leker.

måndag 24 oktober 2011

NYA UTSTÄLLNINGSPLANER

Det blir som en drog det här med utställningar. Precis när man avslutat en utställningshelg börjar man planera för nästa. Det är ju så roligt och spännande och kul att få visa upp sin fina vackra kisse. Sen är vi ju här i huvudstaden under en begränsad tid och jag vill passa på att gå på så många som möjligt innan vi åker norrut igen. Där blir det inte så många per år.
Nu är det 2 utställningar i Stockholm under november och vi har anmält oss till båda. Första utställningen är redan om knappt 2 veckor och den andra 111119-111120. Det blir väldigt skönt att ha så nära till utställningen.

Jag funderar på hur jag ska göra för att få Thomas mindre nervös på utställningarna. Nu i helgen var han väldigt orolig. Han brukar alltid vara fräsig och allmänt spänd så fort man tar ut honom ur buren och jag hoppas det ska bli bättre men jag tycker inte det blir det. Nu i helgen var det väldigt många katter  i vår kategori som var extra sura och en kvinna jag pratade med trodde det kunde bero på att det var väldigt kallt i lokalen. Vår uppfödare tror det hänger på vana och att han bara behöver bli mer rutinerad men jag tycker det är konstigt att det inte blir några framsteg alls. Men vem vet, kanske är han lugnare nästa gång?!

Någon som har några tips på hur man får honom lugnare? (jag använder Feliway)

söndag 23 oktober 2011

lördag 22 oktober 2011

KATTUTSTÄLLNING PÅ UPPSALA KATTKLUBB

Idag har vi varit på utställning i Uppsala igen. Det var en kategoriutställning så det innebar att det bara var utställning en dag istället för två. Ganska skönt som omväxling. Det är kul att vara på kattutställning men det är också väldigt utdraget och lååånga dagar. Idag var perfekt. Lagom länge (utställningen tog slut redan 1530) och även full pott för Thomas. Thomas blev äntligen Best In Show igen. Fantastiskt kul.

Idag fick vi göra bekantskap med ytterligare en ny domare. Thomas domare var Yan Roca Folch från Frankrike. Han var väldigt trevlig och rolig.

Vi har även gjort bekantskap med några nya ansikten inom kattvärlden. Det är kul att träffa nya människor! Träffade bl.a. en som berättade att hon brukar läsa min blogg vilket var himla kul. Det finns alltså någon där ute som brukar kika in. :-) (förutom familj o vänner)



 Yippie!

torsdag 20 oktober 2011

STEFAN




Idag är det 2 år sedan Stefan dog. Jag önskar att han fortfarande fanns kvar. Vi saknar honom så.