fredag 30 december 2011

GOSSIGT VÄRRE


Idag var Evert väldigt kelsjuk när jag kom dig. Han spann, buffade och puffade. Jag satt kvar en liten extra stund så han fick lite närhet. Ernst satt en bit ifrån och höll koll på läget.

KATTUTSTÄLLNING I UPPSALA

Nu är det dags för utställning igen. Thomas ska ställas ut i Uppsala på Fräsets Kattklubb 2012.01.07-2012.01.08. Det är öppet för besökare mellan 10-16 båda dagarna.

Thomas har chans att ta titeln Grand Internationell Premier så vi håller tummarna.

VÄLKOMMEN!

tisdag 27 december 2011

KATTVAKT

Jag har fått äran att vara kattvakt till två fina huskatter över jul och nyår. Kattgubbarna heter Ernst och Evert och är två tursamma grabbar som först blivit omhändertagna på katthem och sedan några år bor hos sin nuvarande ägare. Katterna är lite skygga och man får vara ganska varsam men Evert som är på bild här är ändå rätt så tuff. Han söker kontakt och spinner en del. Visst är han söt?!

måndag 12 december 2011

KLÄNNING

Nääää... han blev inte så nöjd med sin nya "klänning"  ;-)

fredag 25 november 2011

I-phone

Äntligen har jag köpt en ny telefon. Här är första inlägget via telefonen. Smidigt värre!

torsdag 24 november 2011

tisdag 22 november 2011

KLÄDROLLER


När man har katt kan man inte leva utan klädroller. Den åker fram titt som tätt och Thomas är alltid lika nyfiken. Han har dock inte bestämt sig för om det är något bra eller dåligt.

söndag 20 november 2011

SÖNDAGENS UTSTÄLLNING PÅ JÄRVA KATTKLUBB

 Idag har det också gått väldigt bra på utställningen även om vi inte blev BIS eller BIR. Dagens domare var Karl Preiss och det var första gången han dömde Thomas. Thomas är fortfarande nervös och fräser samt protesterar ljudligt emellanåt  men jag börjar känna mig mer trygg och blir inte lika stressad som tidigare vilket är otroligt skönt. Karl tyckte Thomas hade ett super-temprament som sköter sig så bra trots att han är stressad. Det var ju fantastiskt kul att höra eftersom jag har varit lite orolig och osäker på hans beteende på utställningar. Sedan valde Karl även Thomas som hans bästa katt och vi blev därmed nominerade till finalen. Härligt, härligt.
 Den andra domarens val av bästa katt blev denna vackra korpsvarta oriental. Väl i finalen så var det den katten som blev vald till Best In Show
Thomas i bedömning i finalen.

lördag 19 november 2011

KATTUTSTÄLLNING JÄRVA KATTKLUBB



Alltså vilken dag det har varit idag. Thomas vann allt och ingen var mer förvånad än jag. Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle gå så bra. Dels för att han även idag har varit lite nervös men också för att dom andra katterna var väldigt fina. Först fick han väldigt fina lovord av domaren som bl.a. beklagade sig över att han är kastrerad :-). Sedan var det dags för nominering till panel (final) och där blev alltså Thomas utvald och det var fantastiskt kul. Därefter var det uttagning för BIR (Bäst I Ras). Denna uttagning brukar normalt inte vara med på utställningar utan var en liten specialare just för den här helgen. När man tar ut Bäst I Ras väljer domaren från alla nominerade katter i den rasen vilket innebär att både honor, hanar, kastrerade, okastrerade samt ungkatter möts. Därför känns det extra ärofyllt att Thomas även kammade hem BIR-priset. Slutligen var det paneldags och där hade vi tyvärr inget motstånd så då gick automatiskt BIS-titeln till oss. Såklart jättekul att få den men det hade varit ännu roligare om det hade funnits fler kastrater som kunnat utmana. Summa summarum har det varit en väldigt rolig dag och just nu svävar jag på små moln och kommer nog sova väldigt gott inatt.

fredag 18 november 2011

UTSTÄLLNING

Ikväll laddar vi för morgondagen. Det är dags för kattutställning i Upplands Väsby på Infra City Mässan. Hoppas vi får med oss en sån här rosett.

torsdag 17 november 2011

KLÖSMÖBEL

Så här nöjd var Sune när vi i somras köpte deras nya klösmöbel/klätterträd:

onsdag 16 november 2011

SNÖ

En kortfilm från februari förra året. Jag längtar lite efter snön måste jag säga. Vet inte om Thomas håller med dock.

tisdag 15 november 2011

måndag 14 november 2011

KATTUTSTÄLLNING







Ja, nu är det snart dags igen. Till helgen är det utställning på Järva Kattklubb i Stockholm. Utställningen hålls på Infra City Mässan i Upplands Väsby och är både på lördag och söndag. Kom dit så kanske du får träffa någon av dessa sötingar.

söndag 13 november 2011

BAD-DAG


Idag har Sune fått sig ett bad. Vi badar honom ungefär varannan vecka och han är så ren och fin efter varje bad men tyvärr går det ganska fort för Malassezia-svampen att blomma upp igen. Så här fin blir han efter badet.

lördag 12 november 2011

LÖRDAGSMYS PÅ TOALETTEN

Sune kör fortfarande med sin grej med att mysa på toaletten. Han sätter sig på toalettstolen och jamar tills man sätter sig med honom. Idag kände sig Thomas lite utanför och försökte tränga ihop sin stora siames-kropp på den lilla plats som fanns kvar.

torsdag 10 november 2011

KATTUNGE?

Åh vad mysigt det skulle vara med en liten orientalisk kattunge. Jag har länge funderat på att skaffa en 5:e familjemedlem och surfar ofta runt på alla uppfödarsidor och tittar på när och var det är planerat kullar och i vilka kombinationer. Min käre pojkvän är inte lika peppad som mig och det kan jag förstå. Vi har 2 katter och livet är ju inte helt enkelt när man har djur och att gå från 2 till 3 katter kanske inte låter som en så stor skillnad men för oss skulle det vara mycket svårare i vissa situationer. Vi har t.ex. väldigt svårt att hitta kattvakt och det är en stor anledning till varför vi så sällan reser bort. Och att då skaffa en till katt gör ju inte det enklare. MEN... hur härligt skulle det inte vara att ha en till Siames eller Oriental.

måndag 7 november 2011

BÅDE UPP OCH NER

Helgen har bjudit på både besvikelser och glädjande stunder. Jag kan börja med en besvikelse som är Thomas humör. Nu är det tredje utställningen på ganska kort tid och jag tycker inte han gör så mycket framsteg. Han är fräsig, nervös och protesterar allmänt. Han går inte över gränsen och gör något dumt men det är ändå obekvämt. Jag tycker jag försöker med lite olika knep men inget verkar funka.
Vi har haft många olika domare på de utställningar vi vart på hittills. En del domare bryr sig inte alls att han fräser och är lite otrevlig men vissa fokuserar ganska mycket på det. I lördags hade vi en domare som verkade väldigt besvärad av detta och det var lite trist. Självklart vill man ju ha en katt som är bekväm, lugn och visar sig från sin bästa sida men ibland kan det ju krävas lite arbete för att ta sig dit.

Ja, nu när jag ändå pratar domare så kan jag fortsätta med helgens andra besvikelse vilket var den domare jag nu nämnt. Förutom att han kändes negativt inställd för att Thomas var obekväm så verkade han allmänt ointresserad och hade ett minspel som kanske inte var det bästa. Gjorde grimaser när Thomas fräste. Den bedömningssedel som vi sen fick var dessutom väldigt trist. Det står ingenting om vad som är mer eller mindre framträdande hos just vår katt. När man spenderar en hel dag på en utställning är det väldigt trist när ens enda 5 minuter i rampljuset förstörs av att domaren inte ger något av sig själv.

Som tur var blev söndagen desto bättre. Helgens höjdpunkt var domaren Thea Friskovec. Hon gjorde att all besvikelse från dagen innan bleknade och jag fick nytt hopp. När jag och Thomas kom fram till domarbordet såg hon ju ganska snabbt att Thomas var stressad men han blev betydligt lugnare genom hennes sätt att handskas med honom. Hon sa däremot att hon inte tyckte att det var så farligt utan att han skötte sig ganska bra trots att han var stressad. Hon gav mig en del tips på hur vi ska kunna komma vidare och få honom att slappna av mer och kunna njuta av tillvaron. Hennes bedömningssedel såg dessutom helt annars ut och gav information om både de positiva och mindre positiva egenskaperna hos Thomas, precis som det ska vara.

fredag 4 november 2011

VÄLKOMMEN!

Imorgon (lördag) och på söndag är det kattutställning på Top Cat Club. Utställningen är på Gamla tryckeriet i Alvik (Bromma). Välkommen dit och titta på Thomas och alla andra underbara katter.

söndag 30 oktober 2011

torsdag 27 oktober 2011

THOMAS FRÄSER

Det går att trissa upp Thomas, med hjälp av råttan, så att han till slut fräser. Oj vad förvånad jag blev första gången det hände. :-)

onsdag 26 oktober 2011

LEK MED KATT

Det är lika kul varje dag man kommer hem från jobbet. Thomas blir verkligen superglad och kör med samma procedur varje gång. Han vill busa och den roligaste leken just nu är att jag ska jaga honom. Han tittar på mig väldigt intensivt, gör en konstig jamning och så springer han antingen upp på soffan eller i badkaret (!). Eftersom vi bor väldigt litet för tillfället är det inte så långt däremellan. Jag gör mig så stor jag kan genom att sträcka ut händerna åt sidan och stirrar lite lekfullt på honom och sen är det bara springa efter. Han sladdar runt på klickgolvet och jag följer efter. Det är fantastiskt kul och eftersom han är väldigt mycket snabbare än mig så låtsas han göra sig långsammare efter ett tag så att jag ska komma ikapp och kunna ta honom. Han spinner frenetiskt under hela tiden vi leker.

måndag 24 oktober 2011

NYA UTSTÄLLNINGSPLANER

Det blir som en drog det här med utställningar. Precis när man avslutat en utställningshelg börjar man planera för nästa. Det är ju så roligt och spännande och kul att få visa upp sin fina vackra kisse. Sen är vi ju här i huvudstaden under en begränsad tid och jag vill passa på att gå på så många som möjligt innan vi åker norrut igen. Där blir det inte så många per år.
Nu är det 2 utställningar i Stockholm under november och vi har anmält oss till båda. Första utställningen är redan om knappt 2 veckor och den andra 111119-111120. Det blir väldigt skönt att ha så nära till utställningen.

Jag funderar på hur jag ska göra för att få Thomas mindre nervös på utställningarna. Nu i helgen var han väldigt orolig. Han brukar alltid vara fräsig och allmänt spänd så fort man tar ut honom ur buren och jag hoppas det ska bli bättre men jag tycker inte det blir det. Nu i helgen var det väldigt många katter  i vår kategori som var extra sura och en kvinna jag pratade med trodde det kunde bero på att det var väldigt kallt i lokalen. Vår uppfödare tror det hänger på vana och att han bara behöver bli mer rutinerad men jag tycker det är konstigt att det inte blir några framsteg alls. Men vem vet, kanske är han lugnare nästa gång?!

Någon som har några tips på hur man får honom lugnare? (jag använder Feliway)

söndag 23 oktober 2011

lördag 22 oktober 2011

KATTUTSTÄLLNING PÅ UPPSALA KATTKLUBB

Idag har vi varit på utställning i Uppsala igen. Det var en kategoriutställning så det innebar att det bara var utställning en dag istället för två. Ganska skönt som omväxling. Det är kul att vara på kattutställning men det är också väldigt utdraget och lååånga dagar. Idag var perfekt. Lagom länge (utställningen tog slut redan 1530) och även full pott för Thomas. Thomas blev äntligen Best In Show igen. Fantastiskt kul.

Idag fick vi göra bekantskap med ytterligare en ny domare. Thomas domare var Yan Roca Folch från Frankrike. Han var väldigt trevlig och rolig.

Vi har även gjort bekantskap med några nya ansikten inom kattvärlden. Det är kul att träffa nya människor! Träffade bl.a. en som berättade att hon brukar läsa min blogg vilket var himla kul. Det finns alltså någon där ute som brukar kika in. :-) (förutom familj o vänner)



 Yippie!

torsdag 20 oktober 2011

STEFAN




Idag är det 2 år sedan Stefan dog. Jag önskar att han fortfarande fanns kvar. Vi saknar honom så.

söndag 18 september 2011

TUPPLUR



På utställningen i Uppsala köpte vi en ny "kattbädd". Liknar en igloo och är hur mysig som helst. Både Thomas och Sune gillar den skarpt.

onsdag 14 september 2011

SCANDINAVIAN WINNER SHOW 2011

Det gick relativt bra på SW2011. Thomas fick ett certifikat vilket var glädjande. Tyvärr mötte han sin överman än en gång när det var dags för nominering. Vi har mött hans pappa på ett flertal av de tävlingar vi varit på och när de två jämförs är det alltid pappan som drar längsta strået. Det är lite trist att så ofta möta samma motstånd men å andra sidan är det kul att träffa pappa Kobbes husse och matte som är supertrevliga och snälla. På bilden ser man vad lika dom är. Storleken och färgen har Thomas uppenbarligen fått från sin pappa. Båda två är bruntabbymaskade och väldigt stora och ståtliga.
På den här tävlingen hade vi en domare vi aldrig träffat förut som heter Steph Bruin. Hon var väldigt bra eftersom hon tog sig tid att prata lite om varje katt och förklara varför hon nominerade en framför en annan. Lärorikt och intressant.



Pappa Okonor Kobold till vänster på bilden och Thomas till höger. Jag tror minsann vi fick den bästa assistenten.

onsdag 7 september 2011

SCANDINAVIAN WINNER SHOW 2011

Nu har vi äntligen fått bekräftelse från Scandinavian Winner Show 2011 om att Thomas har fått en plats. Det är kattutställning nu till helgen i Uppsala och det ska bli väldigt kul att gå. Det kommer vara fler katter än de utställningar vi tidigare varit på och mer konkurrens eftersom det finns kvalifikationskrav för att få vara med. Jag ser framförallt fram emot att få se alla snygga orientaliska katter. Skönt även att för en gångs skull ha ganska nära till utställningen.

onsdag 31 augusti 2011

PROMENADER


Jag har alltid haft en plan att försöka lära katterna att gå i sele men jag har aldrig riktigt lyckats. Vi har varit ute med katterna några gånger här i skogen bakom vårt hyreshus men det har varit lite trist för katter är ju som katter alltid är.... lite egensinniga och gör som dom själv vill. Jag har försökt locka och pocka för att få katterna att följa med men icke... tills för några dagar sedan! Jag tog ut Thomas själv i selen och så gick jag lite sakta och lockade på honom och helt plötsligt gick vi tillsammans i ganska bra tempo. Han följde efter precis som en hund. Jag har hört att siamesen ska vara ganska lätt att lära gå i koppel och det är verkligen sant. Så nu har vi även vart ute med båda två för att få Sune att ta efter samma beteende och det har gått ganska bra. Sune har inte så bra tempo som Thomas men han kommer efter... sakta men säkert.